Golvinspiration


Ett nytt golv i ett rum kan göra mycket men vilket ska man välja? I vilket rum ska det vara, ska det vara ljust eller mörkt, oljat eller lackat? Här har vi samlat massa idéer, tips och inspiration inför ditt val.

Det viktigaste är att anpassa valet av golv efter vad det ska användas till? Om golvet ska ligga i ett sovrum kan tåligheten till exempel vara lägre än på ett golv som ska ligga i ett kök.

Våra bästsäljare parkett

 1. Kährs Ek Eclipse Ultramatt 3-stav - Parkettgolv
  Kährs Ek Eclipse Ultramatt 3-stav - Parkettgolv
  Rek. pris 699,00 kr /m2
  Spara 24%
  529,00 kr /m2 Du sparar 170,00 kr /m2
 2. Kährs Ek Dim mattlack - borstad 2-stav - Parkettgolv
  Kährs Ek Dim mattlack - borstad 2-stav - Parkettgolv
  Rek. pris 825,00 kr /m2
  Spara 6%
  769,00 kr /m2 Du sparar 56,00 kr /m2
 3. Kährs Ek Boda Olja 3-stav - Parkettgolv
  Kährs Ek Boda Olja 3-stav - Parkettgolv
  Rek. pris 699,00 kr /m2
  Spara 22%
  545,00 kr /m2 Du sparar 154,00 kr /m2
 4. Nordic Floor Ek Grand Country 1-stav Mattlack 2200x260x12.7mm
  Nordic Floor Ek Grand Country 1-stav Mattlack 2200x260x12.7mm
  Rek. pris 999,00 kr /m2
  Spara 35%
  649,00 kr /m2 Du sparar 350,00 kr /m2
Ska du lägga nytt golv och vet inte vilket golv du ska välja? Det kan vara svårt att veta vilket golv man ska välja bland alla dessa olika golv som finns. Ett golv ska också hålla länge och är inget man byter ofta som övrig inredning som man kan byta lättare. Först och främst ska du tänka på vilket slitage golvet ska tåla. Beroende på i vilket rum och hur ditt hushåll ser ut ska du välja ett golv utifrån detta främst. Om du har husdjur och/eller barn ska du tänka in vilket slitage det kan medföra såsom klor, leksaker etc. som kan repa golvet. Om ni är ett mindre hushåll och ska välja ett golv till sovrummet behöver du inte tänka lika mycket på hur mycket golvet tål slitage då sovrummet inte är ett rum som man brukar vistas i lika mycket som exempelvis i ett kök. När du väl vet vilket golv du ska ha kan du börja fundera på vilken stil du vill ha. Försök tänk in hur resten av bostaden ser ut för att ge ett snyggt helhetsintryck. Antingen kan du välja ett golv som ser likadant eller liknar det golv som finns i de andra rummen för att ge ett enhetligt intryck eller så kan du bryta av helt för att bryta av. Valet är ditt och här kan inspiration vara bra för att se hur du vill ha det. På dessa sidor samlar vi inspiration för olika golv i till en bostads olika rum. Om du ska lägga ett nytt köksgolv kan du välja mellan massor av olika golv, allt från klinker till vinylgolv. Förutom köksinredningen är ett köksgolv en viktig del hur hela köket upplevs. Golvet förstärker stilen på resten av köket och ger helhetskänslan. Hitta inspirationen till ditt nya köksgolv här och se vilket golv som skulle kunna passa ditt kök. Ljusa golv är en trend som har hållit i sig länge och är en trend som passar våra skandinaviska hem perfekt. Det lyser upp och får ett rum att se större ut, motsatsen är ett mörkt golv som kan få ett kalt rum att kännas varmt och ombonat. Även trenden med mörka golv passar vår skandinaviska stil väl där man enkelt får en varm känsla i ett rum och antingen kan man fortsätta med mörka möbler eller välja att bryta av med ljusa möbler.För att ge er inspiration hur andra har gjort i deras olika rum har vi även samlat andra kunders bilder på hur det blev och vilka golv de valde. Det finns mycket som du kan tänka på vid valet utav golv och här har vi samlat olika tips på hur och vad du ska tänka på. Du kan även få tips på vad du kan göra av spillet som blir över när du har lagt ditt golv.