Inredaren Carola Sahléns kök


När inredaren Carola Salén skulle välja golv till sitt privata kök var kraven höga, ändå var valet enkelt.

- I mitt arbete har jag sett många golv som inte fungerar långsiktigt i ett kök, inte ens med ett normalt slitage. Mitt skulle tåla allt från barnens rollerbladeåkning till en Rottweiler med stenhårda klor som slirar i kurvorna samtidigt som det skulle vara vackert och passa till huset. Efter en runda till Golvpoolen bestämde jag mig för Kährs Indossatigolv som hade alla de egenskaper som jag letade efter, berättar Carola.- Köket är nu tre år gammalt och ser fortfarande helt nytt ut, trots hårt slitage, fett, smuts och rödvinsfläckar. Hade jag gjort om köket idag skulle jag utan tvekan valt Kährs Indossati igen, säger Carola.

Indossati är ett mycket tåligt golv i ek, som är oljat, borstat, rökt och infärgat. Kvistar och sprickor ger golvet sitt rustika utseende.

TIPS

- Välj tidlösa material och tumma inte på kvalitén, det lönar sig i längden.

- Har vattnet en hög koncentration av kalk, som i Skåne, välj rostfritt på arbetsytorna nära vasken men mjuka gärna upp med en träskiva på bänken bredvid.

- Välj ett golv som tål vattenstänk, smuts och stötar från kastruller och knivar.

- Skippa överskåp om du vill ha en luftig känsla i köket och bygg istället in ett skafferi.

- Installera en rejäl vask och en köksblandare som är lätt att skölja av kastruller med och gärna hinkar.  1. Kakel Biselado Vit - Blank - 100x200 mm
    Kakel Biselado Vit - Blank - 100x200 mm
    349,00 kr /m2
  1. Köksblandare Tapwell EVO 176 Krom
    Köksblandare Tapwell EVO 176 Krom
    4 225,00 kr