Balkong - Marockanskt kakel

Foto & Styling: Inredningshjalpen

Ge din balkong den kärlek den förtjänar och täck det vanligtvis kala betonggolvet med ett snyggt och funktionellt klinkergolv i natursten eller granitkeramik. Det är både smart, hållbart och ger din balkong en ombonad känsla! Välj mellan massor av olika färger, strukturer och mönster efter din smak. Varför inte välja ett marockanskt?


Foto & Styling: Inredningshjälpen Klinker: Cementine nr.1

"Blir glad varje gång jag ser det!"

"Årets upplaga av sommarbalkongen här mitt i city där vi bor börja växa fram och det största lyftet är helt klart det nya fina klinkergolvet som blev så himla fint, en riktig fullträff som jag blir glad av varje gång jag ser det." - Anette


TIPS!

- Se till att plattan tål frost och välj en platta med 
  struktur för att minska halkrisken.
- Dygnstemperaturen ska inte understiga 10° när du
  lägger golvet.
- Lägg plattorna med minst 1° lutning så att eventuellt
  vatten kan rinna bort.

 1. Klinker Cementine nr. 1 200x200 mm
  Klinker Cementine nr. 1 200x200 mm
  695,00 kr /m2

Foto & Styling: Inredningshjälpen
Klinker: Cementine nr.1

Foto & Styling: Inredningshjälpen
Klinker: Cementine nr.1
Foto & Styling: Inredningshjälpen
Klinker: Cementine nr.1

Se fler Klinker till utomhusbruk här >>


Fri frakt och gratis varuprover

Oavsett vad du beställer så får du alltid fri frakt på hela din beställning. Vi erbjuder även upp till 5 st gratis varuprover som underlättar när du ska välja vilket golv som passar hemma hos dig.


 1. Klinker Cementine Evo nr. 5 200x200 mm
  Klinker Cementine Evo nr. 5 200x200 mm
  Rek. pris 825,00 kr /m2
  Spara 15%
  695,00 kr /m2 Du sparar 130,00 kr /m2
 2. Klinker Cementine Evo nr. 1 200x200 mm
  Klinker Cementine Evo nr. 1 200x200 mm
  Rek. pris 825,00 kr /m2
  Spara 15%
  695,00 kr /m2 Du sparar 130,00 kr /m2
 3. Klinker Cementine Evo Mix 200x200 mm
  Klinker Cementine Evo Mix 200x200 mm
  Rek. pris 825,00 kr /m2
  Spara 15%
  695,00 kr /m2 Du sparar 130,00 kr /m2
 4. Kakel New Mix Revestimiento 140x280 mm
  Kakel New Mix Revestimiento 140x280 mm
  Rek. pris 529,00 kr /m2 529,00 kr /m2

När den efterlängtade solen och värmen äntligen har kommit tillbaka är det många som vill fixa iordning balkongen och uteplatsen på ett eller annat sätt. De flesta fokuserar på valet av växter och balkongmöbler men golvet på balkongen har faktiskt stor betydelse för hur balkongen upplevs. Med rätt golv, skapar du grunden för vilken stil du vill ha på din balkong och ger ett mer ombonat intryck. Istället för trätrall är det många som väljer klinker. Det finns många fördelar med ett välja ett klinkergolv för balkongen. Det kräver nästintill inget underhåll och du slipper att olja in golvet som trätrall kräver och om du spiller något är det bara att torka bort med en fuktig trasa. Ett klinkergolv som är gjort för utomhusbruk tål frost och tål väder och vind året om vilket gör att du inte behöver tänka på underhåll. Det känns också fräscht och när väl våren och sommaren kommer igen är det bara att sopa och moppa rent inför säsongens ljumma kvällar. När det kommer till valet av klinkerplatta beror det helt på vilken stil du har och vilken stil du vill förmedla. Välj en klinkerplatta med eller utan mönster och struktur. Varför inte välja en klinkerplatta med mönster och blanda med stilrena krukor och textiler eller fortsätt med att ta upp mönstret. Ett populärt val av balkonggolv som många väljer är klinker med marockanskt mönster, det ger ett unikt och exotiskt intryck med sina färgstarka och vackra mönster i en mängd olika färger. För de som tycker om det marockanska mönstret men som inte vill ha ett fullt så färgstarkt balkonggolv har vi även marockanskt mönster i dova färger. De enfärgade klinkerplattorna ger ett mer stilrent intryck och här kan du välja att antingen fortsätta med stilrena krukor och textilier eller så kan du bryta av med färg och mönster på just krukorna och textilierna. Det finns massor av olika enfärgade klinkerplattor i alla möjliga färger, utseenden och med eller utan struktur vilket gör att golvet inte blir lika halt vid fukt. När du väl har valt vilken klinkerplatta du vill ha och ska lägga klinkern på balkongen finns det några saker som du ska tänka på. Se till att du lägger golvet så att det ligger med minst 1 grads vinkling utåt från fasaden. Detta för att inte regnvatten ska samla sig på balkongen och möjligen rinna in mot fasaden. Tänk också på att inte lägga golvet innan dygnstemperaturen är minst +10 grader, även på natten. Det kan även vara bra att tänka på om du ska välja en klinkerplatta med struktur för att minska halka på golvet. När golvet är lagt är det bara att ställa fram balkongmöblerna, sittdynorna och fylla blomsterlådorna och krukorna med blommor och grönt. Balkongen blir nu som ett extra rum, en slags förlängning av lägenheten som vi hoppas kommer att utnyttjas och uppskattas mycket.