Pool mosaik

Håller du på att bygga pool och är ute efter mosaik som lämpar sig för poolen? Som du säkert vet så kan inte allt kakel läggas i en pool utan det finns specifika krav på vilka plattor och mosaik som kan användas. Här nedan hittar du de plattor som vi rekommenderar att du använder i din nya pool. Hör gärna av dig på telefon, chatt eller mail för att ta del av hela pool mosaik sortimentet. Det är väldigt viktigt att det blir rätt och att du köper mosaik som tål vatten under en längre period. Just därför rekommenderar vi dig att ta kontakt med en av våra säljare eller vår kundtjänst innan du köper mosaiken.

Vilken typ av mosaik fungerar i en pool

Inte all typ av mosaik går att lägga i en pool. När du väljer mosaik till poolen så måste den tåla vatten och ha ett lågt absorptionsvärde. Det är just därför man inte ska lägga kakel i en pool utan endast klinker och mosaik med ett absorptionsvärde lägre än 0,5 viktprocent.

Ett vanligt begrepp som många använder är faktiskt pool kakel. Pool kakel existerar inte då kakel är för poröst för att användas i en pool. En kakelplatta som utsätts för vatten samt tryck under en längre period absorberar och släpper genom vatten till skiktet eller betongen som sitter under/bakom plattorna. 
Därför är det vanligast att man lägger glasmosaik i pool eftersom att glas har den egenskapen att det inte absorberar vatten och är därför optimalt att använda i en pool.

Vad du ska tänka på när du väljer mosaik

När du väljer mosaik till din pool så kommer dessa oftast på ark. Antingen så sitter de på ett papper som är fäst på framsidan eller så ha de ett silikonnät på baksidan. Glasmosaik som sitter på ett vanligt tygnät ska du inte välja eftersom nätet absorberar vätska som kan skapa problem.

Alltid fri frakt & gratis varuprover

Du får alltid fri frakt på när du beställer mosaik till din nya pool. Som du säkert vet så kan du beställa gratis varuprover också! På så sätt kan du få en bild på hur mosaiken till poolen ser ut innan du gör din beställning!

Färg
Storlek (cm)
Tål Golvvärme
Varumärke
4 artiklar
Fallande ordning
 1. Glasmosaik Azul Celest 25x25 mm
  Glasmosaik Azul Celest 25x25 mm
  Rek. pris 351,00 kr /m2 351,00 kr /m2
 2. Glasmosaik Azul 25x25
  Glasmosaik Azul 25x25
  Rek. pris 351,00 kr /m2 351,00 kr /m2
 3. Kakel Color Azul Piscina Matt 200x200 mm
  Kakel Color Azul Piscina Matt 200x200 mm
  Rek. pris 300,00 kr /m2 300,00 kr /m2
 4. Kakel Color Azul Piscina Blank 200x200 mm
  Kakel Color Azul Piscina Blank 200x200 mm
  Rek. pris 300,00 kr /m2 300,00 kr /m2