Verktyg


VerktygLägga golv

När det är dags att lägga nytt golv kommer du behöva en del verktyg för att kunna få ett bra slutresultat. Det är ofta värt att kosta på sig ordentliga verktyg av hög kvalitet för att slippa behöva köpa nya varje gång man ska lägga nytt golv. Verktyg du kommer behöva använda vid din golvläggning är: Såg, hammare, tumstock, vinkel, slagjärn, slagkloss, distansklossar, penna och handskar.

Nedan har vi plockat ihop exempel på verktyg som du skulle kunna ha nytta av vid din golvläggning. Skulle inte just dessa verktyg passa dig kan du självklart ta en titt i vårt sortiment efter andra alternativ! Sätta kakel/klinker

Om du ska ge dig på att sätta kakel eller klinker kommer du att behöva en del verktyg som är speciellt utformade för detta. Även här kan det vara värt att lägga en extra slant på dina verktyg för att få ett så bra resultat som möjligt. En kakelskärare av billigare variant kan locka men man bör dock tänka på att dessa ofta inte skär lika bra som de lite dyrare varianterna och därmed kommer du att förbruka fler kakel eller klinkerplattor. Så i slutändan har du kanske sparat in den kostnaden i form av mindre materialspill. Samma sak gäller när det kommer till kakeltänger som du behöver för att nypa av bitar på dina plattor så att de passar kring rör och liknande. 

För att få jämna fogar och plattor som ligger jämnt rekommenderar vi att man använder sig av nivåsystem. Dessa fungerar som så att man placerar en nivådistans under plattan, denna har en bygel som sticker upp där man för igenom en kil. Genom att pressa in kilen i bygeln med ett jämnt tryck får man en yta som är jämn och slät. Skulle du hellre vilja sätta dina plattor på det "gamla hederliga sättet" erbjuder vi självklart vanliga kakelkryss och kakelsnöre.  Läs mer om nivåsystem här.

Applicera sedan ditt fix eller fog med någon av våra högklassiga fogbrädor och rengör sedan med en svamp för att få ett fint slutresultat. Vi på Golvpoolen.se erbjuder även fix och fog av hög kvalitet.

Nedan har vi listat produkter som du skulle kunna använda vid din nästa renovering. När det är dags att kakla eller renovera är de viktigt att ha rätt verktyg och utrustning till hands. Hos Golvpoolen.se hittar du allt från personlig utrustning till de verktyg och redskap du kan komma i kontakt med när du ska renovera. Beroende på vilket arbete det är som ska utföras kan verktygen se olika ut. Genom att använda rätt verktyg kan du spara både dit pengar och arbete. I vissa fall kan de vara omöjlig att kringgå ett verktyg.

Vi har skyddsutrustning

Tänkt på att ha säkerheten i fokus när du renoverar. Att ha rätt skyddsutrustning för både de som utför arbetet och de som besöker platsen är viktigt och ibland lagstyrt. Oavsett om de är ett litet eller stort arbete som ska utföras ska man inte tumma på säkerheten. Ska du till exempel riva ett badrum kan de uppstå dam som kan vara direkt farligt att andas in. Då kan de vara klokt att använda sig av ett inandningsskydd.

Tänk på att när du blandar fixbruk bildas damm och därför kan de vara klokt att använda en filtermask för att inte andas in dammet.

Brett sortiment

Vi erbjuder ett brett sortiment från leverantörer som kännetecknar hög kvalité. På golvpoolen.se handlar du alltid med Fri frakt och snabba leveranser, på samtliga av våra produkter.

Kakelskärare, fixkam, maskeringstejp, gummiraka, fogsvamp, mjölkpapp, trasa och personlig utrustning som knäskydd, skyddsglasögon och filtermask är några exempel på produkter som du hittar hos oss.

Tänk på

Marmor och träbänkskivor har tendensen att missfärgas om de kommer i kontakt med fog och att därför använda maskeringstejp och mjölkpapp för att skydda när du fogar är ett gott råd.