Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vardagar 09-19

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Leverans & Kostnader

1.  Leveransinformation

1.1 Leveransbekräftelse
När din vara är bokad för upphämtning på Bygghemma Sverige AB:s (”Webbplatsen”) lager, eller leverantörens lager, skickas en leveransbekräftelse till dig. Denna leveransbekräftelse innehåller normalt en spårningslänk där du kan följa din leverans hos något av de transportbolag som Webbplatsen samarbetar med.

1.2 Avisering
Du blir sedan aviserad av transportbolaget innan leverans, med närmare information kring planerad leveransdag och tid. Tidsspannet för hemleverans är vanligtvis 3-4 timmar. Hemleveranser sker under dagtid, om inget annat anges. För leveranser till ombud eller paketskåp erbjuds ett tidsintervall för möjlig uthämtning av varorna.

1.3 Körbar väg
För alla hemleveranser gäller, på körbar väg, transport fram till tomtgräns, om inget annat anges. Om du bor i ett lägenhetshus levereras varorna normalt till porten på markplan. Om du bor i ett bostadsområde med någon form av tillträdeshinder såsom låst bom, stängd grind eller dylikt så levereras varorna så långt det är körbar väg.

1.4 Leveransmottagande
Vid mottagande ska varorna inspekteras noggrant innan leveransen kvitteras. Om det finns synliga skador på emballage eller på varan ska detta noteras på fraktsedeln innan du kvitterar den. Transportbolaget ska ej ställa av gods utan kvittens av kund eller för kundens räkning ansvarig mottagare. Detta innebär att du ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera godset när leveransen utförs.

2. Leveranssätt

2.1 Hemleverans
Hemleverans sker under dagtid, normalt fram till porten i markplan om du bor i lägenhetshus eller normalt fram till tomtgräns om du bor i villa. Mottagaren av leveransen måste vara samma som mottagaren på beställningen. När du tar emot en leverans behöver du kunna legitimera dig.

2.2 Leverans till ombud
Leverans sker till närmsta ombud. Leveransen sker till något av DHL:s, Postens eller Schenkers utlämningsställen. Transportören skickar ett SMS när leveransen anlänt till ombudet. Varan finns sedan att hämta ut i 7 dagar mot uppvisad legitimation och sändningsinformation.

2.3 Leverans till öar
Leverans till öar kan endast ske till öar med broförbindelse eller som är anslutna till Trafikverkets färjetrafik. Till Gotland sker ordinarie biltransport enligt de fraktvillkor som gäller för produkten. Leveranser till övriga öar sker till närmsta terminal på fastlandet. Viss färjetrafik kräver specialemballage.

2.4 Specialtransport
Vissa skrymmande och tyngre produkter kräver specialtransport, som exempelvis marksten, virke, takpannor, stugor och spabad. Dessa leveranser kommer att ske med en kranbil, hjullastare eller annan form av specialtransport fram till porten i markplan om du bor i lägenhetshus eller fram till tomtgräns om du bor i villa.

3. Fraktkostnad

De flesta produkter levereras fraktfritt. På vissa produkter tillkommer det en fraktkostnad.

3.1 Enhetsfrakt
Vissa produkter till exempel fönster har en fraktkostnad som är fast, oberoende av antal eller pris. Fraktkostnaden för detta visas på produktsidan och i kassan.

3.2 Specialfrakt
Specialfrakt är en frakttyp som kan variera beroende på mängd, volym, vikt och vart det ska levereras. Denna fraktkostnad beräknas i kassan efter det att man angivit postnummer för leveransen.

4. Expeditionsavgift

På många beställningar tillkommer det en expeditionsavgift, men på flera produkttyper och varumärken tillkommer det ingen expeditionsavgift. Expeditionsavgiften avser täcka de kostnader som är förenade med hanteringen av en order såsom administration och i vissa fall expeditionsavgifter som påförs Webbplatsen för exempelvis omförpackning, pallavgifter samt privatkunds- och överskottsemballage.

4.1 På de varor som är belagda med en expeditionsavgift används nedan prislista. 

Ordervärde Expeditionsavgift
0 - 800 kr 49 kr
801 - 1200 kr 69 kr
1201 - 2000 kr 79 kr
2001 - 3000 kr 99 kr
3001 - 4000 kr 119 kr
4001 - 5000 kr 129 kr
5001 - 6000 kr 149 kr
6001 - 8000 kr 179 kr
> 8000 kr 199 kr

 

4.2 Om ordern innehåller fraktkostnad så utgår aldrig expeditionsavgift högre än 49 kr.