Forbo Marmoleum


Forbo Marmoleum Click är en golvprodukt som till största delen tillverkas av förnyelsebara naturmaterial. Det översta lagret är linoleum, ett biobaserat, ekologiskt tillverkat material som till 97% tillverkas av naturliga råmaterial. 70% av dessa är snabbt förnyelsebara, som lin och trämjöl, och 43% är återvinningsbara.


Den huvudsakliga komponenten i Marmoleum är linolja utvinns genom pressning av linfrön. Linplantan är en lättodlad art som ger en årlig linskörd samt fiber till textilindustrin.

Tallharts blandas med den vegetabiliska olja som utvinns när linfröna pressas för att skapa ett flexibelt bindemedel. Hartset utvinns från tallar i kontrollerade skogsbruksområden över hela världen.

Trämjöl erhålls från restmaterial inom träindustrin. I linoleum används finmalt trä från rötter och grenar. Forbo använder inga tropiska träslag.

Forbo använder uteslutande miljövänliga pigment för att ta fram de vackra färgerna på golven.

Marmoleum-produkternas baksida tillverkas av garn spunnet av starka jutefibrer. Jute finns i rikliga mängder och är snabbt förnyelsebara.


Idag pratas det mycket om hållbarhet världen över. Forbo var först ut i branschen med livscykelanalyser redan i början av 90-talet och miljöarbetet genomsyrar hela organisationen. Detta har resulterat i världens mest naturvänliga golv som naturligtvis är Svanen-märkt!Den mest vanliga kombinationen hos oss på Golvpoolen är Moon och Raven för att skapa det tidlösa, schackrutiga, svart-vita mönstret som återfinns i många kök.

Då Forbo Marmoleum plattorna är tillverkade av naturliga ämnen tar det ca 2-3 månader innan färgerna har "satt" sig ordentligt då de måste exponeras för syre och ljus för att "mogna". Med andra ord så kan färgerna på dina plattor upplevas missvisande när du får hem dem. Men misströsta ej, de kommer med tiden att ge dig precis den "look" du är ute efter!