Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vardagar 09-19

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Populära varumärken

Välj rätt kakel & klinker

Här kan du hitta vårt stora utbud av kakel och klinker men även allt du kan behöva användas för att du ska kunna lägga plattor på både golv och väggar i alla utrymmen i din bostad. Det finns många fördelar med att ha kakel eller klinker, då dessa plattor passar otroligt bra i våtrum, hall, kök tack vare dem många fördelar som finns med kakel och klinker. Hos Golvpoolen hittar du kakel och klinker från en rad olika leverantörer i olika storlekar, färger och ytskikt. Du kan beställa gratis varuprover om du är nyfiken på hur färgen fungerar med övrig inredning eller om ytskiktet är rätt för utrymmet du ska lägga plattorna i.

Vad är skillnaden mellan kakel och klinker?

Du har säkert undrat vilken skillnaden är mellan kakel och klinker. Och det finns några saker som kan vara bra att tänka på innan du gör ditt köp. Det som kan vara bra att veta är att den stora skillnaden är att kakel är ett mer poröst material än vad klinker är. Just därför kan det vara bra att anpassa valet till vad du ska ha plattorna, det bästa och vanligaste är att välja att lägga kakel på väggarna och klinker på golvet. Klinker har en tåligare yta som kan vara både blank och med lite strävare, matt ytskikt. Klinker tål både golvvärme och kyla och därför kan du praktiskt nog ha klinker både inomhus och utomhus. Och när det kommer till just klinker kan du använda det både på väggar och golv, det är helt beroende på vilken stil och funktion du är ute efter.Vad ska du tänka på?

Beroende på vart i ditt hem som du ska lägga kakel och klinker bör du anpassa utseende och ytskikt efter utrymmet. Om du vill lägga klinker i hallen ska du tänka på att man kanske går in med blöta skor och en blank yta kan bli väldigt hal och därför bör du välja en klinkerplatta med lite struktur för att minimera halkrisken. Samma gäller också badrummet där vatten från dusch och badkar gör att det kan bli lite halt. Om du vill lägga golvvärme under klinkerplattorna vill du vara säker på att klinkerplattorna du köper tål golvvärme. Där hittar du även tillverkare och andra detaljer om den specifika kakel eller klinkerplattan.

Val av plattor och stil

Om du är osäker på vilket kakel och klinker du ska lägga i badrum, kök eller hall kan du alltid prata med vår kunniga personal. Vi hjälper dig mer än gärna med att välja plattor efter utrymme samt krav dem ska uppfylla. Vi svarar gärna på frågor i butik, per telefon eller på chatten på vår hemsida. Om du är kluven på vilken stil, färg eller form du ska du alltid tänka klassiskt. Det dyker upp nya trender ofta men klassiska färger och stilar kommer att vara moderna och se snygga ut väldigt länge. Välj golv och väggar som du kommer att trivas med länge. Om du är osäker på plattorna du är intresserad av ser ut kan du beställa gratis varuprover eller komma in någon utav våra butiker. I butiken hittar du många olika utställningsmiljöer där vi presenterar olika badrumsmiljöer med kakel, klinker, badrumsmöbler och blandare.