Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vard. 09-19 Lörd. 10-15

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Fix & fog - med hemleverans

Filtrera

55kr
2915kr

bostik

(45)

casco

(19)

pci

(42)

sika

(26)

Fogmassa

(31)

Tätskikt

(34)

Fästmassa

(7)

Silikon

(10)

Lim

(14)

Spackel

(7)

Primer

(8)

Silikonfogmassa

(1)

Tätningsmassa

(2)

Kontaktlim

(2)

Trälim

(2)

Våtrumsspackel

(1)

Textillim

(1)

Limtvätt

(1)

Häftmassa

(1)

Golvspackel

(3)

Glaslim

(1)

Multiprimer

(1)

Fogskum

(1)

Fönsterlim

(1)

Handrengöring

(1)

Rengöring

(1)

Reparationspasta

(1)

Vägg/Golv

(27)

Golv

(3)

Endast snabbleverans

(132)

Vit

(7)

Grå

(7)

Transparent

(3)

Brun

(2)

Trä/natur

(1)

Svart

(3)

Sortera

132 Produkter

Du har sett 36 av 132 produkter
1 av 4

Här hittar du fix och fog som du behöver till både kakel- och klinkersättningen i flera olika varianter och färger. Här hittar du även tillbehören du kan behöva använda när du sätter kakel eller klinker.

Vad bör man tänka på vid val av fix och fog?

Att köpa kakel och klinker för första gången är ett stort beslut och likaså är fix och fog för hemmafixaren. Att välja fix och fog är inte alltid så enkelt, det är ett väldigt individuellt beslut beroende på ifall du vill matcha plattans färg med fogen eller skapa kontrast som gör fogen mer synlig. Ifall man vill framhäva plattan och dess struktur mer kan det vara bra att välja en ljusare fog till en mörkare platta, respektive en mörkare fog till en ljusare platta. Vid läggning av till exempel 60x60 plattor är det vanligt att använda sig av en mindre fog och då rekommenderar vi att man matchar färgen på fogen med plattan för att fogen inte ska sticka ut för mycket från plattans färg.

Här erbjuder vi dig en rad olika färger på fog att välja mellan. Vi anser att det är helt upp till en själv att välja färg på fogen. Är du ute efter något subtilt kan det vara en god idé att välja fog med en liknande färg som plattan för att få färgerna att smälta samman. Vill du framhäva varje individuella platta mer kan du välja en färg på fogen som inte efterliknar plattans färg.

Beroende på om du ska lägga kakel/klinker inomhus eller utomhus är det olika fix och fog du behöver. Vid läggning utomhus krävs en annan typ av fix & fog som du också hittar hos oss. Den är mer resistent mot smuts och tåler det hårda nordiska klimatet.

Är du det minsta osäker på vilken fix och fog du behöver kan du kontakta våra experter på kundtjänst så hjälper de dig med ditt ärende.

Vid val av silikon

Tänk på att matcha silikon och fog i samma färg så ni får en snygg finish.

Vad behöver man till natursten och marmor

När det kommer till fix för natursten som till exempel marmor och kalksten skiljer det sig från keramiska plattor. Vid läggning av natursten måste man använda sig av fix som är speciellt framtagen för natursten som inte lyser igenom plattan efter läggning. Anledningen är att vanligt fix till kakel och klinker inte är anpassat för natursten och kommer då förstöra intrycket av plattan när det lyser igenom.