Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vardagar 09-19

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Primer | Grunda innan målning

Du har sett alla 4 produkter

Inför målning finns det lite att tänka på för att slutresultatet ska bli perfekt. Beroende på underlag behövs olika färger och i vissa fall primer. Primer kallas även grundfärg och är det första skiktet som används när du målar. Primer är en hjälp för att färgen ska fästa bättre och är speciellt viktig på vissa underlag. Precis som det finns olika färgsorter för olika underlag finns det primer.

Hur använder man primer till kakelsättning?

Ska du sätta kakel på kakel eller kakla är det nödvändigt med primer. När det kommer till kakel på kakel så ska du först tvätta rent de plattor som redan sitter på plats med målartvätt. Använd därefter en primer innan du lägger på fix och sätter upp kaklet. Du ska även använda primer innan du sätter kakelfixet på en yta som tidigare inte varit kaklat.

Vilka andra ytor ska behandlas med primer?

Primer används även när man ska måla på metall eller trä. Det gäller såväl inomhus som utomhus. När det kommer till att exempelvis måla fasaden på huset är det viktigt att använda primer på ytor som tidigare inte varit målade och ytor där tidigare färg har tappat färgen. Hos Golvpoolen.se köper du den primer du behöver smidigt online.