Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vardagar 09-19

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Mosaik

Filtrera

9kr
1360kr

Visa sänkt pris

(5)

Grå

(46)

Svart

(23)

Vit

(12)

Brun

(18)

Beige

(15)

Röd

(5)

Flerfärgad

(6)

Blå

(4)

Grön

(2)

Silver

(3)

alttoglass

(3)

arredo

(100)

bricmate

(1)

ceramiche keope

(13)

coem ceramiche

(2)

fioranese

(4)

living ceramics

(2)

marazzi group

(3)

sicis

(2)

Mosaik

(98)

Kristallmosaik

(23)

Klinker

(5)

Natursten

(2)

Marmor

(2)

Kvadratisk

(94)

Rektangulär

(33)

Hexagon

(1)

Mosaik

(1)

Sortera

130 Produkter

Du har sett 36 av 130 produkter
1 av 4

Mosaik har använts för att dekorera väggar, golv och tak i flera tusentals år. Att skapa mönster, tavlor, riktiga konstverk av små färgade glas, keramik eller emaljplattor har länge varit väldigt populärt och uppskattat. Idag är det avsevärt enklare att lägga mosaik då dessa små plattor kommer på ark, limmade på glasfiber eller pappersark, vilket underlättar och gör det möjligt att fästa ett stort antal mosaikplattor samtidigt. Du vet väl att du kan beställa gratis varuprover på mosaik om du vill se hur färg och form passar in hemma hos dig. Beställ mosaik idag hos oss på Golvpoolen.se eller besök någon av våra butiker i Malmö, Göteborg, Helsingborg eller Lomma.

Olika typer av mosaik

Hos Golvpoolen hittar du olika typer av mosaik, vi har allt från kristallmosaik till glasmosaik och keramikmosaik. Kristallmosaik är tillverkat av skuret glas som färgas på baksidan och tack vare detta skapas ett snyggt och speciellt lyster när ljuset bryts genom plattan. De blanka plattorna ser vackra ut på både golv och väggar. Det du ska tänka på innan du lägger dessa i utrymmen med mycket gångtrafik är att plattorna kan repas. Klinkermosaik är små kakelplattor, mosaikplattor som också limmas på ark. Klinkermosaik kan både vara glaserad eller blank och kommer i en rad olika färger och storlekar.

Användningsområden

När du kaklar i köket, badrummet eller toaletten kan det vara väldigt snyggt att bryta av med lite mosaik i en annan nyans till exempel. Tänk dig att du kaklar vid tvättstället och bryter av med lite mosaik ovanför spisen. Samma sak gäller i badrummet, det kan vara väldigt snyggt och modernt med att bryta av med lite mosaik. Det är vanligt att man väljer att ha en rand med mosaik på en utav väggarna är både snyggt och en riktig fröjd för ögat.

Mosaikens historia

I tusentals år har människan runt om i världen använt sig av att smycka väggar, tak och golv med färgade keramik- eller glasmosaikbitar. Den äldsta konstverket som man skapade med hjälp av mosaik finns i Pompeji och gjordes cirka 100-talet f.Kr.

Tillverkare

Hos Golvpoolen hittar du en rad olika tillverkare som tillverkar mosaik av olika slag. Här nedan hittar du mosaik från bland annat Terratinta Ceramiche, Arredo, Alttoglass, Opoczno och Terra Tinta. Om du behöver hjälp med att välja mosaik som passar ihop med ditt kakel kan du prata med vår personal på telefon, e-post eller chatten på vår hemsida. Du kan också beställa fria varuprover så att du kan känna strukturen på mosaiken eller hur färgen presenterar sig hemma hos dig.