Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vard. 09-19 Lörd. 10-15

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Inspiration - Köksgolv

Valen är många och för att inspirera dig och ge dig idéer har vi samlat några olika typer av golv och kök för att visa hur du skulle kunna göra.

Av Arredo2019-01-25

Det brukar vara mycket fokus på själva köksinredningen i ett kök och inte lika mycket fokus på valet av köksgolv. Men köksgolvet har en stor del i hur ett kök upplevs och vilken stil man vill förmedla. Om du exempelvis har en lantlig köksinredning kan du välja att lägga ett schackrutigt Linoleum golv eller om du har ett modernt, stilrent kök kanske du vill ha kalkstens golv eller helt bryta av med ett varmt, parkettgolv. 

 

Stilrent köksgolv i granitkeramik

Matt trendig granitkeramik som är skapad för att efterlikna kalksten från Barcelona i Spanien. Med ny avancerad teknologi där ytan reflekteras på olika sätt för att efterlikna finslipad kalksten har vi nu denna vackra platta. Fossilmönster i plattan gör att det är svårt att se skillnad mellan denna keramiska platta och riktig kalksten. Plattorna är frostsäkra och kan läggas i alla typer av miljöer. Serien lämpar sig för både golv och vägg, passar lika bra i badrum som kök, hall och vardagsrum.

Finns i flera storlekar och är rakskuren i kanterna, vilket innebär att man med fördel kan installera plattorna med minimala fogar. Plattan är frostsäker och finns i storlekarna 5x5cm, 15x15cm, 30x60cm, 60x60cm samt 45x90cm.

Se fler Granitkeramikplattor>>


Schackrutigt köksgolv

Linoleumgolv är ett av världens mest miljövänliga golv. Det är enkelt att lägga och man kan kombinera med plattorna i med olika färger. Du kan både lägga ett enfärgat golv eller skapa ett eget mönster som på bilden. Välj och kombinera färger efter smak och inredning hemma hos dig.

Se fler Linoleumgolv>>


Få en varm känsla med ett parkettköksgolv

Ge ditt kök karaktär och värme med ett vackert parkettgolv. Parkettgolv är ett golv som många av oss drömmer om, ett vackert golv av högsta kvalitet och med en fantastisk glans.

På bilden visas Kährs Verona som är ett svensktillverkat parkettgolv från Kährs med en mattlackad ytbehandling, med ekens naturliga färgvariationer och är slipbart 3-4 gånger under sin livstid.

Se fler parkettgolv>>


Tåligt köksgolv i träimitation

Det finns många stora fördelar med att välja ett laminatgolv eftersom det är ett smidigt, tåligt och ett användbart material. De flesta laminatgolven tillverkas med tre skikt, något som i sig är en fördel eftersom golvet blir mycket tåligare än ett vanligt trägolv.

På bilden visas Pergo Classic Plank Blond Ek 3-stav - Living Expression, är ett ljust, naturligt laminatgolv i klassiskt plankformat. Golvet har trästrukturen Genuine™, dvs. en lätt polerad effekt som följer träådringen in i minsta detalj och kompletteras av en sidenmatt yta.

Se fler laminatgolv>>


Träkänsla - till ett bra pris

Om du vill ha ett köksgolv som är gjort av trä men samtidigt spara pengar, då är Fanérgolv ett bra alternativ. Det ser ut som ett trägolv och du kan välja mellan olika träsorter och nyanser, tänk bara på är att fanérgolv inte går att slipa om, som exempelvis ett parkettgolv.

På bilden visas Kährs Linnea Ask Blizzard 2-stav mattlackad som är en vitpigmenterad mattlackad 2-stav som ser kritvit ut då den är nästintill täckmålad. Varje bräda har en mikrofas. 7 mm. Ej slipbar.

Se fler Fanérgolv>>


Ett köksgolv som tål att spillas på med Vinylgolv

Eftersom vinylgolv oftast är 100% vattentäta och är väldigt slitstarkt passar det utmärkt som köksgolv. Idag är vinylgolven både moderna, vackra och reducerar även steg och trumljud väldigt bra.

På bilden visas Brun Chalet furu som har realistiska kvistar och sprickor som skapar en rustik känsla av återvunnen furu och ger köket en varm och gedigen känsla.

Se fler Vinylgolv>>

Populära artiklar

Andra som läste artikeln läste också