Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vard. 09-19 Lörd. 10-15

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Marmorgolv

Du har sett alla 1 produkter

Marmor är ett fantastiskt naturmaterial med ett unikt utseende, materialet signalerar klass och smak och ett marmorgolv är suveränt skönt att gå på. Marmor är också lättskött och kräver lite underhåll. Väljer du marmorgolv väljer du kvalitet, hållbarhet och skönhet och kommer aldrig att ångra dig. Inte heller kommer du behöva att tänka på att byta golv då golvet inte kommer att slitas märkbart på många år.

Hur lägger jag ett marmorgolv?

När du ska lägga ett marmorgolv, antingen det avser i ditt badrum, sovrum eller kök, är det av största vikt att arbetet planeras noga. Underlaget behöver vara mycket plant. Då marmorplattor varierar i färg naturligt är det en god idé att först lägga ut plattorna så du kan välja att lägga dem i ett tilltalande mönster. Det extra besvär detta kan medföra kommer att löna sig. Du får ett färg- och mönstermatchat golv som är unikt.

Hur tåligt är ett marmorgolv?

Marmor är varken den tåligaste eller minst tåliga stenen men fungerar utmärkt som golv i både badrum, kök, sovrum och hall. Marmorgolv är känsligt för syra som du kan finna i exempelvis citron, vin och vinäger och kan inte heller svabbas med kalklösande medel. Att vaxa in golvet då och då är däremot bra för marmorgolvets funktion och hållbarhet.

Kan jag lägga marmorgolv i badrum, kök och hall?

Svaret på frågan är: ja, det kan du. Ett badrumsgolv i marmor blir inte, som man skulle kunna tro, halt. En hall i marmor är lätt att hålla ren (varning för syror bara) och ger ett exklusivt och stilrent intryck som gärna följer med vidare in i din bostad. Likaså är det bra med marmorgolv i ditt kök då det är lättstädat och ger ett enhetligt intryck. Det blir inte vackrare golv än med marmor.