Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vardagar 09-19

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Familjebadrum

Få till ett stilrent familjebadrum Ett familjebadrum ska uppfylla många krav och ofta är det många viljor och vanor som ska samsas. I detta badrum har man slagit på stort där alla har fått sin vilja och vana igenom. Med både dusch och badkar, dubbla handfat och väggarna täckta i äkta Carrara marmor är detta badrummet både ett funktionellt och väldigt stilfullt familjebadrum. Få inspiration på hur du skulle kunna renovera ditt familjebadrum.

Av Arredo2019-05-09

Badkar är ett måste i ett badrum för många, speciellt för barnfamiljer. Här valde de ett fristående badkar som är väldigt populärt och visst gör det sig verkligen i ett större badrum.

Varför välja badkar eller dusch när det finns utrymme för båda? I detta badrum fanns det plats för att ha både ett fristående badkar och två duschar i guld. Till duschområdet valde det en snygg glasvägg som smälter in i badrummet utan att störa ögat, samtidigt som det skyddar så att det inte stänker vatten.

Dubbla handfat och kranar gör vardagen enklare när man är många. Det ger också ett lyxigt intryck och ger mer plats till alla accessoarer. Vasken är specialbeställd, kontakta gärna oss för mer information.


GRATIS VARUPROVER!

Vi erbjuder upp till 5 st gratis varuprover på de flesta golv, kakel och klinkerplattor som underlättar när du ska välja vad som passar hemma hos dig.


Ett familjebadrum ställer höga krav på funktion och utformningen av ett badrum. Det ska passa många, allt från barnfamiljen till tonårsbarnen men samtidigt ge möjlighet att finna ro i en stressig vardag. Bara förvaringen av en familjs alla badrumsartiklar kräver utrymme och smarta funktioner. En kommod med lådor är nästan ett måste, beroende på tycke och smak och möjligen hur ordentlig man är kan man välja att ha öppna eller stängd lådfronter. Det finns för- och nackdelar med båda, det viktiga är att man tänker på hur ens vardag ser ut och vad man själv tycker om. De flesta leverantörer brukar också ha smarta förvaringslösningar med lådavdelningar som också är ett smart sätt att skapa ordning och reda i vardagen. Ett eller flera hög skåp skapar också bra förvaringsmöjligheter för handdukar etc.

Det finns en mängd olika hög skåp i olika stilar och storlekar. Ovanskåpet eller spegelskåpet är också en möjlighet att skapa utrymme. Se till att välja en som har förvaringsmöjligheter, gärna med flera hyllor där mindre badrumsartiklar kan få plats. Det också ett område som är lättillgängligt och man kan enkelt komma åt och se sina saker utan att behöva leta. När det kommer till handfatet finns det en del olika varianter man kan välja mellan. Med enkel eller dubbla hoar, med avställningsyta eller varför inte ett fristående handfat. Beroende på hur stort badrummet är och hur dina vanor ser ut ska du välja ett handfat som passar er vardag och era rutiner. Om du brukar ha tandborsten och artiklar framme kan det vara smart att välja ett handfat med mycket avlastningsyta. En fråga många ställer sig är om man ska ha dusch eller badkar. I detta badrum kunde man välja att ha både och, dessutom fanns det plats för att ha två duschar bredvid varandra. Detta är något som få får plats med eller har möjlighet till men det ger inspiration om vilka möjligheter som finns.

Har du en barnfamilj kan ett badkar vara smart och något som många barn uppskattar. Dusch kan spara tid och idag finns det massor av smarta och snygga alternativ som raka eller hörnväggar i glas som man kan vika inåt för att spara utrymme när det inte används. Om du inte har möjlighet att välja både dusch och badkar men vill ha både och kan man med fördel välja att ha ett badkar med en skärmvägg eller vikvägg. Det är en glasvägg som man sätter på badkarskanten som gör att du kan duscha i badkaret, utan att behöva ha ett duschdraperi. Ett smart sätt att få allas viljor igenom och det sparar massor av utrymme. För att undvika sura och illaluktande handdukar som det lätt blir när man är flera i hushållet är en eller fler handdukstorkar en god investering. Även här har det hänt mycket och man kan idag välja mellan massor av olika former och utseenden.

Om du har barn som kommer att plaska i antingen duschen eller badkaret finns det en risk för att det blir halt på golvet. Då kan det vara bra att tänka på vilken klinkerplatta du väljer. Välj en platta som har struktur vilket gör att det inte blir lika halt på golvet.

Andra som läste artikeln läste också