010 492 72 0008.00-22.00

0
0 kr

Värt att veta om Laminatgolv

Laminatgolv består av tre olika skikt, ett bottenskikt, en kärna som ofta är av träbaserat material och ett ytskikt av plast. Ytskiktet kan se ut som allt från trägolv till stengolv och nya mönster kommer hela tiden ut på marknaden för att följa med trenderna. De är väldigt fina och verklighetstrogna. Det är enkelt att lägga eftersom det klickas ihop och behöver inte limmas. Laminatgolv tål väldigt mycket och passar utmärkt till barnfamiljer eller familjer med husdjur.

Slittåligt

Ett laminatgolv kan inte slipas om för att få det att se nytt ut, när det har gjort sitt är det bara till att byta ut. Men det finns olika slitstyrkor på laminatgolv, så fundera på hur mycket slitage det är i rummet du ska lägga golvet och fråga oss vilken typ av laminatgolv som passar dig bäst. På så sätt får du ett golv som håller i många generationer framöver. Se våra laminatgolv här.


I vilka rum det passar

Ett laminatgolv tål en hel del väta och fungerar därför bra i de flesta utrymmen, dock inte i badrum. Med alla våra mönster från klassiska trägolv till naturtrogna stengolv finns här något som passar i alla rum med alla olika inredningsstilar. Kom bara ihåg att välja rätt kvalitet på golvet utifrån vilket rum det ska ligga i, ett gästrum har inte samma slitage som lekrummet.

 

Bra att tänka på

• Eftersom laminatgolv är träbaserat så kan det krympa eller svälla beroende på luftfuktighet.
• Det går att lägga golvvärme under ett laminatgolv, värmen ska då vara vattenburen och inte överstiga 27 grader.
• Laminatgolv kan läggas ovanpå det gamla golvet så länge det är plant och inte är ett textilgolv, som en gammal heltäckningsmatta.