Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vardagar 09-19

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Förändra ditt badrum - enkelt

Att göra om ett badrum behöver inte vara en dyr eller krånglig affär. Med några smarta och billiga lösningar kan du ge badrummet en helt ny känsla, utan att behöva riva och borra.

Av Arredo2020-06-01

Färga in fogen

Har du en kaklad vägg med en trist och grå fog, kan hela rummet få en ny lyster genom en ny färg på fogen. Fog Finish finns i många olika färger som du helt enkelt penslar på. Det är en två komponents epoxifärg som tål väta mycket bra.

 

Byt krokar och handtag

Byt ut krokar och handtagen på kommod, högskåp och spegelskåp. Passa även på att byta ut pappershållaren i samma stil.

 

Byt toalettsitsen

Byt toalettsitsen till en ny färg eller varför inte bara uppdatera den till en "mjukstängande/ softclose" som ger ett modernt intryck.

 

Byt ut kranen

Att byta kran gör att hela tvättstället känns som nytt. Byt till en tvättställsblandare som har samma stil som resten av de nya detaljerna. Mässing, matt svart eller varför inte en vattenfallskran? Välj bland alla våra kranar och hitta den som passar din stil och tvättställ. Tänk på att om du byter utseende på kranen bör du även byta bottenventilen till samma stil.

 

Byt dusch-munstycke och slang

Inget är så trist som ett standardmunstycke i plast till duschen. Ett nytt fräscht munstycke med bra tryck ger dig både skönare duschupplevelse och ett vackrare badrum.

 

Limma upp nya detaljer

Vill du inte göra åverkan på kaklet eller borra genom tätskiktet går det att limma upp nästan allt du behöver i ett badrum. Idag finns det produkter som är starka nog att det skulle gå att limma fast en bil i taket. Nya krokar, hyllor, skåp eller speglar ger rummet en modernare och snyggare känsla. Och med lim behöver de inte bli permanenta, vill du ha en ny stil nästa år skrapar du bara bort limmet med ett rakblad eller tandtråd.


Är du sugen på att förändra ditt badrum men bor i en hyresrätt, inte har råd eller behov av att renovera hela badrummet utan vill uppdatera och förändra med små medel. Då finns det faktiskt mycket som du kan göra med och som kommer att göra stor skillnad. Börja med att fundera på vilken stil du tycker om och skulle vilja ha i badrummet? Plocka bort och städa badrummet ordentligt för att se vad som behöver göras. Ser fogen tråkig eller skitig ut eller vill du bara byta färgen på den för att byta stil så kan du enkelt färga om fogen. Pensla bara på den gamla fogen med Tileguard Fogfinish. Ett smart sätt att få gamla fogar att se fräscha ut igen eller ändra stilen i ett badrum. Om du är ute efter en mer retro stil och har vitt kakel ska du välja att måla med en antracit eller svart färg. Byt toalettsitsen till en ny färg eller varför inte bara uppdatera den till en "mjukstängande/ softclose" som ger ett modernt intryck. Glöm inte bort att passa på att uppdatera med en ny toalettborste också. Se över vilka detaljer du skulle kunna byta i badrummet, handtag på kommod och spegelskåp, toalettpappershållare, krokar, kranen, duschmunstycket och slangen är enkelt att byta. Om du har en hyresrätt sparar du bara originaldelarna och byter tillbaka till dem när du flyttar. Varför inte byta alla detaljerna till mässing eller matt svart? Om du inte vill eller får borra upp de nya korkarna kan du enkelt sätta upp de nya detaljerna med lim. Maxi Bond Extreme är ett lim som tål det mesta och fäster på i princip alla underlag. En ny duschslang och duschmunstycke gör mycket för både stilen men även för själva duschupplevelsen. Idag finns det en mängd olika duschmunstycken som har reglerbar stråle och en del har även ett massageläge som ger en mjuk och behaglig stråle. Varför inte uppdatera det nya badrummet med nya badlakan och handdukar med något kul mönster eller passande stil, köpa en fin grönväxt som ger liv och tål att vara i badrummet.

 

Andra som läste artikeln läste också