Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vardagar 09-19

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Olika badrum

Badrummet är numera till för välbefinnande och avkoppling. För att uppnå det med din renovering är det viktigt att materialen i rummet är behagliga och att det harmonierar med färgvalen i övrigt och skapar en bra helhet.

Av Arredo2019-01-25

Helheten gäller inte bara för badrummet utan för hela huset så följ samma stil som huset har i övrigt för att få en röd tråd. Eller blanda och mixa som du själv tycker för att få ett alldeles unikt badrum.

 

Det lilla badrummet

Det lilla badrummet kan vara det enda badrummet som finns i bostaden, men det kan också vara ett komplement till ett större badrum. Är det lilla badrummet det enda gäller det att planera det väl så att alla utrymmen används och utnyttjas till fullo. Satsa gärna på mer öppen förvaring som skapar ett mer luftigt intryck och porslin som är anpassade för små utrymmen. Ett litet badrum som fungerar som komplement till ett större kan vara mer avskalat, det behövs inte lika mycket förvaringsmöjligheter eftersom mycket av det kommer finnas i det stora badrummet. Prioritera det som är viktigast att få tillgång till om det stora badrummet är upptaget.

 

Det stora badrummet

Stora badrum är väldigt trendigt och det slås ut väggar för att skapa större och större badrum. Men det är viktigt att få till en mysig atmosfär där kropp och själ kan slappna av också, annars kommer man inte vilja spendera den tid man förväntat sig i badrummet. Men bara för att man har ett stort badrum ska det inte stoppas in en massa grejer, tänk efter vilken förvaring som behövs och att det ska vara lättåtkomligt. Satsa på en stor dusch eller ett stort badkar, kanske ett fristående en bit från väggen. Är ni många i familjen är det smart att planera olika zoner i badrummet, på så sätt kan någon borsta tänderna samtidigt som en annan duschar utan att det känns som man klättrar på varandra. Tre olika zoner kan vara bra, en zon kring toaletten, kanske med en liten skiljevägg, en zon kring spegel och handfat för den som vill borsta tänderna eller pudra näsan och till sist en zon kring dusch eller bad. Då kan familjen samsas om badrummet och inte ockupera det en och en.
Är man en familj som inte gillar att samsas om badrummet kan det vara smart att dela upp det stora badrummet i ett litet och ett mellanstort. Kanske ett för de vuxna och ett för de små?

 

Familjebadrummet

Det som är viktigt att tänka på när man planerar ett familjebadrum är att det ska passa alla och att det ska fungera bra även längre fram när familjemedlemmarna blir äldre och äldre. Det krävs en hel del flexibilitet, förvaring och ytor för att badrummet ska kunna användas av flera samtidigt. Det är bra att tänka på att duschen ska gå att ställa in i olika höjder, att badkarskanten inte är för hög och att det finns bänkar i olika höjder.

 

Spabadrum

Det har blivit väldigt populärt senaste åren att bygga ett eget litet spa hemma som blir till en härlig oas att dra sig tillbaka till. Ofta byggs det som ett komplement i källaren och används inte varje dag men kan självklart även fungera som det enda badrummet i hemmet. Dock om man har möjlighet kan det vara värt att fundera på om badrummet inte ska få en bättre plats i hemmet. Ett spabadrum blir till något helt annat med dagsljus och en härlig utsikt utanför fönstret.

Det som är absolut mest eftertraktat i ett spabadrum är bubbelbadkaret, det finns i många olika storlekar, former och funktioner. Sen är en snygg takdusch eller en massagedusch också väldigt populärt att sätta in. Vill man få till den där riktiga spakänslan är en ordentlig sittplats eller lounge grupp ett måste."

Andra som läste artikeln läste också