0
0 kr

Värt att veta om Marockanskt kakel

Till skillnad från keramiskt kakel som bränns i en ugn så torrpressas marockanskt kakel med en hydraulisk press där man låter plattan torka samt bli härdad. Marockanskt kakel är väldigt unikt till designen. Det som är lite speciellt med detta kakel är att färgen går så djupt som 4 mm ner i plattan vilket gör det nästan omöjligt för den att slitas bort.

Det man ska tänka på innan man köper marockanskt kakel är att dessa plattor är obehandlade vilket gör att de är känsliga för vätska, fett och smuts. Därför ska du ha detta i åtanke när du ska lägga marockanskt kakel i kök eller våtrum.


Andra varianter

Hos oss hittar du marockoinspirerade granit-keramikplattor som är lite tåligare och lättare att underhålla. Dessa plattor är lika färgglada som riktiga marockanska kakelplattor med starka och levande färger som marockanskt kakel. Vi erbjuder även plattor som är lite mer dämpade och jordnära, plattor som ögat kan vila på.


Läggning

Om du vill läsa mer samt få tips på vad du ska tänka på innan du lägga kakel eller granitkeramik hemma så kan du få lite tips hos oss, läs mer här.

Kom ihåg att läsa tillverkarens instruktioner för läggning av kakel och klinker samt så kan du läsa de reviderade branschreglerna på bkr.se. På BKR hemsida hittar du uppdaterade regler.