Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vardagar 09-19

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Skapa det bästa duschutrymmet

Det finns massor av lösningar till just ditt badrum.

Det finns massor av lösningar till just ditt badrum.

Vad du bör tänka på när du planerar ditt badrum

Av Arredo2024-02-09

När du börjar planeringen av ditt badrum är det viktigt att tänka på hur det ska användas och få ut det mesta av ditt utrymme. Det typiska badrummet är litet, vilket kräver genomtänkt användning för att få till ett välfungerande badrum och samtidigt göra det snyggt och bekvämt.

Duschutrymmet är ibland svårt att få till på ett bra sätt. Börja med att analysera hur du använder ditt nuvarande badrum och notera vad som fungerar och vad som inte fungerar. Har du ett badkar som ska ersättas med en dusch finns det mer plats till förfogande och du kan kanske t.o.m. få plats med en härlig dubbeldusch. Möjligheterna är många därför är det viktigt att verkligen tänka igenom hur du vill nyttja ytorna i ditt badrum.

Dubbeldusch är en trendig lösning när du exempelvis ska ersätta ett badkar och har gott om plats. 

 

Det finns många olika varianter på duschväggar, duschhörn och duschkabiner och de flesta leverantörerna har även möjlighet att tillverka måttbeställda lösningar för att maximera det utrymmet du har. Duschglas kan man få i olika utföranden: klart, frostat, mönstrat, färgat eller ribbat och med beslag och profiler i olika färger kan man verkligen skapa sin speciella duschplats. Dörrarna kan öppnas på olika sätt för att nyttja ytan väl, det finns skjutdörrar, vikdörrar, dörrar som viks inåt och utåt, det finns raka dörrar eller välvda. Möjligheterna är nästan oändliga för att få en dusch som passar perfekt i ditt badrum.

Det trendiga ribbade glaset.

 

Färgat glas finns i många olika varianter. 

 

I ett litet badrum finns det många sätt att spara utrymme och skapa ett väl fungerande dusch. Av naturliga skäl placeras en dusch oftast i ett hörn. Om du har ett riktigt litet badrum är troligen en välvd eller vikbar duschdörr eller duschhörna den bästa lösningen. Dörrarna kan vikas in mot väggen när de inte används vilket frigör golvyta.

Runda eller vikbara dörrar är det bästa för mindre badrum.

 

 Den vanligaste lösningen i våra badrum, en duschhörna med raka dörrar som kan även vikas inåt för att spara utrymmet. 

 

I stora badrum har man fler möjligheter till en djärvare design och kan skapa spännande lösningar som känns lyxiga och tidlösa.  Här kan du verkligen gå utanför boxen och skapa exempelvis walk-through dusch, singeldusch med två väggar eller dubbeldusch med skjutdörr. Färgen på glas och profiler kompletterar slutresultatet och ger ditt badrum den där speciella finishen.

Har du gott om utrymmet är kanske en walk-through dusch en trendig lösning för dig.

 

 En dubbeldusch med skjutdörrar, en måttbeställd lösning för att passa just i det här badrummet.

 

I våra butiker har vi många utställningar där du kan få inspiration till olika lösningar. Det är ett viktigt beslut därför är våra rådgivare alltid redo att hjälpa dig med råd, tips och val.

 

SE FLER DUSCHLÖSNINGAR >>